Verdenskjent matematiker skal forelese om Gud på norske universiteter

John Lennox har debattert ledende ateistskikkelser foran store folkemengder og hans videoer er sett av millioner av mennesker. Neste uke er han her hos oss.

Lennox er en anerkjent matematiker i sitt eget felt, og bruker pensjonsårene sine på å formidle budskapet om at naturvitenskap ikke er noen hindring for å tro på Gud, og at det er fullt rasjonelt forsvarlig å være en kristen. Han skal blant annet forelese om temaene Is God a Delusion? og Why Believe in God in a Scientific World?.

Onsdag 17. oktober besøker Lennox Universitetet i Oslo, hvor han skal holde forelesninger kl. 11.15 og 16.15. Torsdag 18. oktober kan du møte ham på Universitetet i Agder kl. 15.30, campus Kristiansand. Les alt om arrangementene på Veritas Events.

Biologen og forfatteren Richard Dawkins er en av mange Lennox har debattert med.

Biologen og forfatteren Richard Dawkins er en av mange Lennox har debattert med.

Lennox er professor emeritus i matematikk på Universitetet i Oxford og emeritus fellow i matematikk og vitenskapsfilosofi ved Green Templeton College. Han er hovedtaler på årets Veritaskonferansen, kjent som forfatter av en rekke kjente bøker, og fra debatter med en lang rekke prominente personer, inkludert Richard Dawkins, Christopher Hitchens, Peter Singer, Michael Shermer, Lawrence Krauss, Victor Stenger med flere.

I anledning Norgesbesøket er et par av bøkene hans oversatt til norsk, og du kan få tak i både Guds undergang og Sju dager som deler verden for en rimelig penge fra Veritas forlag. Du kan dessuten få tak i dem om du dukker opp på et av Lennox’ besøk på norske universiteter, eller på Veritaskonferansen.