Aksjonuke for Lagsarbeidet i Malta

Det er klart for aksjonsuke i Malta denne uken. Vi håper å nå ut til søkende mennesker på studiestedene her.

Det var med mange blandede følelser jeg dro tilbake til Malta dette semesteret. Fjoråret var et tøft år på mange måter, men det er også mange grunner til å tro at i år vil bli lettere. Vi har fått en ny på teamet; Neil fra Skottland. Etter jul kommer enda ei; Anna fra Nederland. Dermed blir vi flere som står i arbeidet sammen enn bare meg og teamleder Geoff fra Australia.

Her arrangerer vi quiz på International Residence, hvor mange av de internasjonale studentene bor.

Her arrangerer vi quiz på International Residence, hvor mange av de internasjonale studentene bor.

Høsten ser slik ut. De første ukene av semesteret bruker vi på å komme i kontakt med de studentene vi kjenner og planlegge første måneden av semesteret. Semesteret starter med en uke der vi står på stand hele uken og prøver å komme i kontakt med nye studenter. Deretter er det tre uker hvor vi bygger forhold, arrangerer sosiale arrangement og bibelstudier. I månedsskiftet oktober-november arrangerer vi en aksjonsuke hvor vi mer målrettet utfordrer folk på å snakke om hva de tror og finner folk som er interessert i å se nærmere på dette.

Fresh og aksjonsuke

Arbeidet her den siste måneden har vært hektisk, men fylt av glede. Nå er det bare timer igjen til aksjonsuken vår starter. I løpet av Fresher’s week kom vi i kontakt med flere kristne internasjonale studenter som begynner å komme inn i arbeidet her.

Skotske Neil står klar på stand under Fresher’s week.

Skotske Neil står klar på stand under Fresher’s week.

Jeg kom i kontakt med en liten gruppe jenter jeg har møttes med i etterkant av uken. Av disse jentene er det et par stykk som virkelig er interessert i å komme i gang å studere Bibelen sammen med meg.

Ei jente som har kommet på flere av bibelstudiene Laget har arrangert de siste par årene, har jeg nå begynt å lese i Bibelen med alene. Hun er oppdratt i en katolsk familie og fortalt hva hun skal tro uten å få noen begrunnelse for hvorfor. Det som har appellert til henne med Laget, er at vi leser Bibelen og diskuterer den åpent, heller enn å bare akseptere en tolking av hva den sier.

En annen stor oppmuntring den siste måneden, er ei maltesisk kristen jente som ønsker å bli mer aktiv i Laget her. Dette semestret har hun begynt å komme på bibelstudiene og jeg hadde en lengre samtale med henne sist uke der det var tydelig at viktigheten av å nå ut med evangeliet har vokst i henne over sommeren.

Siste forberedelser til aksjonsuka

I går (søndag) hadde vi samling med et team fra USA som er her for å hjelpe til med aksjonsuken. Her kom den maltesiske jenta nevnt ovenfor og kjæresten hennes. Dette gjorde kvelden til en suksess. De delte begge hvordan det er for dem som maltesiske å være kristne og hvordan de kom til tro. Vi snakket mye om den maltesiske kulturen. Både jeg, teamet her og teamet fra USA lærte mye om hva som er viktig for de maltesiske studentene og fikk nyttige tips til hvordan nå dem denne uken.

Flyers ligger klare for den store aksjonsuka!

Flyers ligger klare for den store aksjonsuka!

Jeg håper alt står bra til med dere og at Gud er med dere i det dere står i! Det er ikke mulig for meg å uttrykke hvilken velsignelse det er å ha dere med meg i bønn. Den siste måneden har jeg virkelig kjent at jeg kan hvile i deres bønner! Jeg takker Gud for hver enkelt av dere!

Kristine Elisabeth Aas Herje er Lagets utsending for IFES’ internasjonale Lagsarbeid i Malta. Du kan lese mer om IFES her.

Dette kan du gjøre:

 • Be for studentene, arbeidet, meg og medarbeiderne.

 • Be for aksjonsuken, de søkende og visdom til samtalene vi får denne uken.

 • Del innlegget, slik at flere kan være med på å be.

 • Send oppmuntring til

 • Støtt arbeidet økonomisk (arbeidet er utelukkende drevet av frivillige givere)

  • Opprett fastgiveravtale til Kristine på IFES Malta her.

  • Vipps til 11424 med kommentar «461».

  • Overfør til kontonummer 3000.15.59563 med kommentar «461».

  • Om du er skattebetaler fra annet land enn Norge, kan du bruke denne linken.

Kristine Herje.jpg

Kristine Elisabeth A. Herje

IFES-stab på Malta
k.e.aa.herje@gmail.com