StudentFORUM med bart og skinnvest

Studenter og unge yrkesaktive fra hele Norge samles i Trondheim i januar. Her vil de inspireres til å leve som disipler i alle samfunnets hjørner.

Salem menighet åpner dørene i hjertet av Trondheim 18.-20. januar 2019, og arrangørene håper på et rekordår. Langhelgen vil være fylt av inspirerende foredrag, gode samtaler og egne seminarspor innenfor de ulike studieretningene.

Kjell Magne Bondevik inspirerte tilhørerne i fjor.

Kjell Magne Bondevik inspirerte tilhørerne i fjor.

Det skal ikke stå på seminarsporene. Med plenty av valgmuligheter fra sykepleie, helse, pedagogikk og sosialt arbeid til ledelse, juss og forskning, burde det være noe for enhver interesse. I år er det dessuten et åpent spor for dem som enda ikke vet i hvilken retning de ønsker å bruke talentene sine, men ønsker hjelp til å finne ut dette.

Les mer om StudentFORUM på nettsidene deres.

Forene tro og arbeid

Torstein Rotevatn er leder for årets konferanse. Han jobber til daglig som ingeniør i Cybernetica AS og ser verdien av å ha en arena hvor man kan reflektere om tro og arbeidsliv.

– Jeg har selv gått runder og lurt på hvordan tro og arbeidshverdagen henger sammen. Jeg tror det er viktig at studenter og unge yrkesaktive får treffe folk som har gått foran i å leve som kristne innenfor ulike yrkesgrupper, forteller Rotevatn.

Torstein Rotevatn, leder for årets StudentFORUM, ser med stor forventning frem til årets konferanse.

Torstein Rotevatn, leder for årets StudentFORUM, ser med stor forventning frem til årets konferanse.

Mye forskning tyder på at mange unge kristne får det tøffere i studietida, nettopp fordi de mangler relevante forbilder som modellerer det livet de ønsker å leve. På konferansen møter studenter og unge yrkesaktive noen av dyktigste menneskene i landet, som har levd et liv i samme karriere, og kan fortelle konkret om sine erfaringer og refleksjoner på veien.

En investering for størsteparten av livet

StudentFORUM er Norges fremste konferanse for kristne studenter og unge yrkesaktive. Arbeidsplassen er et sted hvor de fleste bruker store deler av det våkne livet sitt. 37,5 timer i uka blir til uker, måneder og år. Nettopp derfor er det desto viktig at man finner motivasjonen til å se ens kall til å elske mennesker i lys av de talentene man har fått. Målet med konferansen er å prege det norske samfunnet når forvandlede liv skaper forvandlede samfunn, og troen får en retning.

– Vi tror at troen er relevant for alle deler av livet. For hvordan vi møter mennesker, hvordan vi utfører jobben vår og hvordan vi engasjerer oss i samfunnet ellers. Dette ser forskjellig ut for ulike mennesker, men det å ha forbilder man kan kjenne seg igjen i og bli inspirert av, er viktig når man skal finne ut hvordan det ser ut i sitt liv. Her ønsker vi å gi mulighet til å koble med folk som kan modellere og inspirere, fortsetter Rotevatn.

Konferansen er en ypperlig mulighet til å knytte nye bånd med mennesker i samme situasjon som deg selv.

Konferansen er en ypperlig mulighet til å knytte nye bånd med mennesker i samme situasjon som deg selv.

Forventer rekord

Frem til nå har StudentFORUM vært arrangert som en leir, men i 2018 ble det for første gang arrangert som en konferanse. Den har vokst stort gjennom årene, og har hatt rekordantall i år etter år. Det går mot nok et rekortoppmøte, og en tur nordover kan gi enda flere spennende effekter, tror Torstein Rotevatn:

– Trondheim har et stort og levende studentmiljø som preger hele byen, og er på mange måter Norges studenthovedstad. Å flytte konferansen hit tror jeg vil være positivt både for byen her, og for konferansen. Byen har en lang akademisk og kristen arv som vil være med å løfte årets konferanse. 

På StudentFORUM finner du mange seminarspor, slik at du lærer om det som er relevant for det yrket du skal leve brorparten av livet ditt med.

På StudentFORUM finner du mange seminarspor, slik at du lærer om det som er relevant for det yrket du skal leve brorparten av livet ditt med.