Tre nyansatte og deres drømmer

HansChristian.jpg

Hans Christian Bergsjø (23)

Trainee i Region Øst. Fra Hemnes i Aurskog-Høland.

Etter videregående har jeg vært i forsvaret, vært elektrikerlærling, og nå i 17/18 gikk jeg på bibelskolen Fjellhaug i Oslo

Jeg vil jobbe her fordi Laget står i en unik posisjon i Norge. Jeg ser på det å jobbe i laget som en utrolig god mulighet til å bli utfordret, til å få erfaring og utvikle meg.

I år drømmer jeg om en rekke ting. Jeg drømmer om at Laget skal fortsette å bety masse for at unge mennesker kommer til tro og blir bevart i troen. Jeg drømmer om at Skepsisuker og «Grill en kristen» skal åpne opp for å gjøre de store spørsmålene spennende. Min mest personlige drøm for året er at det skal bli startet opp lag på den lokale videregående skolen hjemme; Bjørkelangen VGS.

Brit.jpg

Brit Hodne (26)

Interact- og feltarbeider i Region Øst. Fra Klepp i Rogaland.

Jeg har gått på Hald og hatt praksis i Kamerun, tatt DTS i Australia, og studert til å bli lektor i fransk, spansk og historie. Jeg har også vært veldig engasjert i flere år i det som var KIA Ung, som nå har blitt Laget Interact.

Jeg vil jobbe i Laget fordi jeg allerede hadde sett hvor viktig det er å bygge broer med de flerkulturelle menighetene i landet, særlig for ungdommens del. Jeg elsker arbeidet Laget gjør på skoler og studiesteder, og jeg ser tydelig hvor stor verdien i lagsarbeid er for unge sitt trosliv.

Jeg drømmer om å se unge finne sin plass i lag og vokse i tillit til Gud gjennom å dele sin tro, både i fellesskap med kristne medelever, gjennom Skepsisuker og lignende på skolene. Jeg drømmer om å se enda flere av alle de internasjonale menighetene koble seg skikkelig på det arbeidet vi gjør, og oppleve at Laget kan være en ressurs for ungdommene der.

EsterFeidal.jpg

Ester Feidal (19)

Trainee i Region Nord. Oppvokst i Aserbajdsjan

Før jeg ble trainee i Laget gikk jeg musikklinja på videregående. Jeg kan vel si jeg ble med i Laget av mangel på grunner til å ikke bli med!

Det er et utrolig godt og viktig arbeid. Det er et privilegium å få stå sammen med Lagsansatte og frivillige. Jeg blir inspirert! I tillegg til det har jeg hatt et hjerte for ungdommer, som jeg vet Gud har gitt meg. Han har utrustet meg til å kunne drive med dette, og lagt ned mye i meg som jeg håper å få vokse i og bruke til Guds ære! Det er virkelig det som betyr noe. Takk Jesus, sier jeg bare!

Helt konkret drømmer jeg om gode samtaler med ungdommer som fører til gjennombrudd, er meningsgivende og gir liv. Dialoger som driver ut de løgnene som dagens unge generasjon ofte lever i, for at sannheten skal bringes fram i lyset!

Jeg drømmer om at Guds rike skal komme blant ungdommer og studenter i flere byer i nord. Jeg ber om vekkelse, og om at vi som jobber i Laget skal være flinke til å lytte til Gud i arbeidet som vi gjør, siden det bare er Han som sitter med løsningen! La våre drømmer få være det som er på Guds hjerte.

(Denne teksten ble først publisert i Lagsmagasinet Credo 3/18. Få tilsendt Credo fire ganger i året som fastgiver, eller abonner ved å sende mail til credo@nkss.no.)