Bli en del av generasjon appresiasjon!

Appresiasj-, hæ?

Rynket du på nesen da du leste appresiasjon? Vel, det var mitt forsøk på å oversette ordet "appreciation" til norsk. Bare bytt «c»  til «s» og «ti» til «sj» med alle engelske ord som ender på -tion og vipps er du en ord-gründer.  Takknemlighet, anerkjennelse, beundring, sette pris på, er ord jeg kunne brukt i stedet. Hvorfor jeg ikke gjorde det, skjønner du fort om du bare leser litt videre nå.

evelyn-mostrom-58617-unsplash – Kopi.jpg

Generasjon prestasjon: hvem, hva, hvor?

Da vi hadde velkomstuke med studentlaget i Bergen sist uke, holdt Tor Erling Fagermoen en tale som gjorde inntrykk. Eller rettere sagt: Inspirerte meg til å skape et nytt ord. Temaet var «Generasjon prestasjon». Been there, heard that, already know the message – tenkte jeg. Men til min overraskelse, var det noe nytt. Han foreslo å erstatte ordet «prestasjon» med tre nye ord!

  1. Generasjon invitasjon: Jesus sier «Kom til meg» og vi skal være en generasjon som sier «Bli med´a». Det skal alltid være plass til - en til.
  2. Generasjon relasjon: Vi er skapt til fellesskap. Det stopper ikke på invitasjon, men vi skal videre på relasjonen hvor vi deler liv med andre.
  3. Generasjon transformasjon: Om vi skal se forvandling, holder det ikke med holdningkampanjer. Det er transformerte hjerter som må til.

Jeg ble så inspirert at jeg kastet meg på trenden og sier at vi skal være:

  • Generasjon appresiasjon: La oss være oppmerksomme og sette pris på alt det gode Gud gjør rundt oss, med oss og i oss. La oss sette pris på vår kropp og sjel, hverandre og de rundt oss.

Takknemlighetsproklamasjon

I sommer fikk jeg lov til å stå på stand for Laget og fikk lov til å møte mange Lagsungdommer, Lagsungevoksne, Lagsvenner, Lags-par og Lagsfamilier. Mennesker som er gira og girer andre. Ja, Gud har brukt og kan til og med bruke Laget til å matche og mekke kjærester som blir til ektepar. Tenk, det setter jeg pris på! Ok, la meg komme til poenget med denne teksten: Dette er en tekst for å si: Takk, takk, takk!

<3 Takk Gud for at Laget finnes og for at det er hans bevegelse!

<3 Takk til den generasjonen som ute på skole og studiesteder som inviterer, relaterer    og transformerer

<3 Takk til den generasjonen som er i arbeidslivet og fritt gir  

<3 Takk til alle ansatte i laget som gir 200%, om ikke mer

<3 Takk til alle frivillige og alle som ber, ber og ber

Og takk til deg som leser denne teksten – jeg viser min appresiasjon!

Thaku.jpg

Thaku Siang Pum

Interact-ansvarlig
thaku@nkss.no