Rekordstor kristen studentkonferanse i Trondheim

Denne helgen fylles Salem i sentrum til randen av over 400 studenter og unge yrkesaktive. De samles for å lære mer om hvordan troen deres er relevant i arbeidslivet.

Med inspirerende foredrag og dyktige, erfarne fagpersoner som leder relevante seminarspor i alt fra sykepleie, helse, pedagogikk til ledelse, juss, ingeniør og forskning, er det stor sannsynlighet for at de fleste vil kunne utvikle talentene sine og bygge nettverk. Det er viktig når mennesker flest bruker storparten av sin våkne tid i løpet av livet på en arbeidsplass.

Mye forskning tyder på at unge kristne får det tøffere i studietida, nettopp fordi de mangler relevante forbilder som modellerer det livet de ønsker å leve. På konferansen møter studenter og unge yrkesaktive noen av dyktigste menneskene i landet, som allerede har levd et langt liv i samme karriere, og kan fortelle konkret og praktisk om sine erfaringer og refleksjoner på veien.

StudentFORUM 2019 er nå helt fulltegnet. Torstein Rotevatn er leder for årets konferanse. Han har studert på NTNU, jobber til daglig som ingeniør og ser verdien av å ha en arena hvor man kan reflektere om tro og arbeidsliv.

– Jeg har selv gått runder og lurt på hvordan tro og arbeidshverdagen henger sammen. Jeg tror det er viktig at studenter og unge yrkesaktive får treffe folk som har gått foran i å leve som kristne innenfor ulike yrkesgrupper, forteller Rotevatn.

Lansering av historisk studentundersøkelse

På årets StudentFORUM lanseres dessuten resultatene av Nordic Navigation og Lagets studentundersøkelse. For første gang er over 1.400 norske, kristne studenter spurt om hvordan de ser sin kristne tro opp mot studier og yrkesliv. Her er trenden at de aller fleste ser på sin kristne tro som ikke-privat og relevant for yrkeslivet sitt, men likevel er det få som viser og samtaler aktivt om den i studiehverdagen. Hele 9 av 10 mener at kristne studenter lever «i skapet» med sin tro. I undersøkelsen avsløres dessuten veldig interessante variasjoner basert på yrkesgruppe og kulturell bakgrunn.

StudentFORUM arrangeres for første gang i Trondheim i 2019. I fjor ble konferansen avholdt i Oslo med omkring 300 personer til stede.

– Trondheim har et stort og levende studentmiljø som preger hele byen, og er på mange måter Norges studenthovedstad. Å flytte konferansen hit tror jeg vil være positivt både for byen her, og for konferansen. Byen har en lang akademisk og kristen arv som vil være med å løfte årets konferanse, avslutter Torstein Rotevatn.

Pressekontakt:

Torstein Rotevatn
torstein@nkss.no
959 78 086