Bygger sakte, men sikkert i Luxembourg

Gunn Elin Våge, som i mange år var ansatt i Laget i Stavanger, reiste i august 2016 ut som studentpionér til Luxembourg for den internasjonale Lagsbevegelsen IFES.

Etter 12 år som lagsarbeider i Norge opplevde Gunn Elin Våge å få et kall til Europa. Da hun selv tok kontakt med IFES´ europeiske avdeling fikk hun vite at Luxembourg var et land som trengte hjelp. Hun ankom høsten 2015, og det var mye pioneringsarbeid som ventet på henne.

(Denne teksten ble først publisert i Lagsmagasinet Credo 3/18. Få tilsendt Credo fire ganger i året som fastgiver.)

— Jeg besøkte 16 menigheter i løpet av den høsten og fant en håndfull kristne studenter. Vi kom i gang med noen bli-kjent-kvelder, bønnemøter og planleggingsmøter. I januar 2017 startet vi med ukentlige bibelstudier for de kristne studentene. Vi gjennomførte også spørreundersøkelser på universitetet om verdensbilde. Det førte til at vi fikk snakket med mange om Gud og tro, forteller Gunn Elin.

Fikk endelig egen Bibel

— Et stort sjokk i begynnelsen for meg var at Luxembourg ikke har Bibelen på sitt eget språk. Heldigvis har de nå fått Det nye testamentet. Det er helt fantastisk, sier Gunn Elin.

— Nå har vi fått på plass et nasjonalt styre for studentbevegelsen, så vi kan registrere oss som organisasjon hos myndighetene.

Ønsker du å gi en gave til hennes arbeid, eller bli fastgiver, kan du velge hennes prosjekt her.

Om du vil motta nyhetsbrev om arbeidet til Gunn Elin kan du sende en epost til gunn.elin.vage@gmail.com. Du kan også ringe henne på +352 691 995 295.