Lucas Moura: – Jeg vil bli husket som en mann av Gud!

Han sendte egenhendig Tottenham til sin første finale i Champions League noensinne med ekte hat-trick mot Ajax. Men det er på en annen arena at de største målene settes.

– Jeg tviler ikke på at Guds nærvær i livet har hjulpet meg gjennom mye. Gud er fantastisk, fortalte brasilianeren i intervjuet etter hans største oppvisning i karrieren. Der snudde han nederlendernes sammenlagte tremålsledelse i løpet av en omgang i semifinalen.

Da klokka viste 96 minutter, på overtid av overtiden, utnyttet Moura sin siste sjanse med et plassert skudd fra 16-meteren. Taket løftet seg i bortesvingen på stadionen i Amsterdam en sen maikveld, mens resten av publikum fortvilet og ikke trodde sine egne øyne.

I garderoben etter kampen lastet Moura opp et bilde på Instagram med sitat fra Lukas-evangeliet:

Fikk en sterk tro i voksen alder

I et intervju med nettsiden Cross the Line forteller Moura:

Jeg tror fotballferdighetene er et talent Gud ga meg. Jeg tror ikke bare at det er en stor gave fra Gud, men jeg tror at Han ga meg dette talentet fordi Han ønsker å bruke meg i dette miljøet, i fotballen. Han ønsker å oppnå noe med fotballen.

Prestasjonene på banen som fotballstjerne er viktig, men det er ikke det aller viktigste:

Hver spiller ønsker uten tvil å bli husket for alt de gjorde på banen. For prestasjonene og titlene. Jeg ønsker også det. Men jeg vil først og fremst huskes for det eksempelet jeg setter som person. Jeg vil bli husket som en mann av Gud, en person med gode holdninger. Jeg tror det er det som betyr mest: Karakteren. Det gode forbildet for en person som hjelper mennesker å finne Gud. Jeg vil bli husket for det.

Brasilianeren med 36 landskamper utviklet først en bevisst tro etter han reiste til Frankrike for å spille for Paris St. Germain i 2013. I Brasil dro han ikke i kirka, eller forsøkte å skille seg ut på noen måte.

Etter jeg kom til Frankrike, møtte jeg mennesker som jobbet med meg og som viste meg på en veldig simpel og klok måte om Guds ord, samt viste meg mer om Jesus. På denne tiden hadde jeg det tøft. Jeg hadde hjemlengsel til Brasil og det fikk meg til å tenke. Jeg startet å interessere meg for hva de menneskene fortalte meg, så jeg startet å lese i Bibelen og begynte å forstå Guds kjærlighet til meg. Derfra utviklet det seg raskt, og jeg ble forelsket i Bibelen og i evangeliet om Jesus.