fbpx

Jürgen Klopp: – Jesus er den viktigste personen i historien

Laget

-

september 20, 2023

26. januar 2024 ble det klart at Jürgen Klopp gir seg som trener i Liverpool etter endt sesong. Han setter med det punktum for en fantastisk reise som fotablltrener for den engelske storklubben. Men han er likevel tydelig på at fotballen ikke er det viktigste i livet.

Jürgen Klopp er en av de mest fremtredende sportsfigurene i sitt hjemland – Tyskland, og har blitt en høyt respektert trener i Storbritannia. Klopp har vunnet Bundesliga, Tysklands øverste divisjon, to ganger med Borussia Dortmund. Han kom også til finalen i Champions League med Dortmund, før han var i finalen på ny med Liverpool i 2018. På tredje forsøk i 2019 fikk han endelig gleden av å løfte det gjeveste klubb-troféet en manager i Europa kan vinne. I et intervju med BBC i 2016 sa han:

Problemet er at jeg er kristen. Det er ikke et problem i seg selv, men jeg tenker andre mennesker kan lykkes også – det handler ikke om meg. Men spør du meg om Liverpool, vil jeg gjerne feire noe hver sesong.

Bare to uker etter at han tok over den ettertraktede stillingen som ny trener i Liverpool i 2015, snakket Klopp villig og åpenlyst om sin tro. I et intervju med BT Sports sa han:

Jeg må si at jeg er kristen, og jeg tror på Gud. Jeg er i ufattelig gode hender.

En frimodig tro

I et intervju med lokalavisen Frankfurter Rindschau fortalte han mer om hvor naturlig det var for ham å prate om det:

Å være en troende, men ikke ville snakke om det – jeg vet ikke hvordan det ville ha fungert!

Om noen spør meg om min tro, forteller jeg dem. Ikke fordi jeg påstår å være en slags misjonær.

Når jeg ser på meg og livet mitt – og jeg setter av tid til det hver dag – føler jeg at jeg er i ufattelig gode hender, Og jeg synes det er trist når andre mangler den tryggheten – selv om de ikke vet det. Naturlig nok, for ellers ville de sannsynligvis ha lett etter den.

I samme intervjuet diskuterte han også problemer med å vokse opp som tenåring og spiller, med kamper på søndag morgen, men hvordan han etter hvert forsto at det var mye tid til å vokse i troen hele uken.

Verdenshistoriens viktigste person

I et annet intervju med tyske medier i 2018, fortalte Klopp at: «Jesus Kristus er den viktigste personen i historien. For meg er det et enkelt spørsmål». Han fortsatte med å forklare hvorfor han tror på Jesus:

Han kommer til verden, og hadde et klart oppdrag, som ikke var enkelt på noen måte. Det var ikke som om han kom inn i verden og sa: Først må jeg bevise for alle som lever i dag at jeg faktisk eksisterer. […] Mot slutten [av livet] tok han alle våre synder på seg selv, og lot seg nagle til et kors. Jeg lever her i dag, og for meg som kristen er dette det største som noensinne har skjedd. Noe vi selv aldri kunne gjort [betale for våre synder]. Det er en stor trygghet.

Flere nyheter du kanskje liker

En 100-åring verdt å feire

Når generalsekretær i Laget, Karl-Johan Kjøde, ser utover 2024 så fylles han både med begeistring, forventning og takknemlighet. For det å kunne markere Lagets 100-årsjubileum på den måten som planlegges for, er ikke bare en selvfølgelighet.

Bildedryss fra Litteraturhuset 12. mars

Endelig kan vi rope ut at Laget er 100 år! Selve 100-årsdagen vår feiret vi på Litteraturhuset med lagsungdommer, lagsvenner og lagsansatte - med kake, historietime om lagsbevegelsen, panelsamtale, og ikke minst - innlegg fra dagens lagsungdommer.

Sekulær blindsone i norske klasserom?

Når så mange forelesere ved lærerstudier snakker ned religiøse personer, må vi anta at problemet også har funnet sin vei til skolen.

Økt frimodighet – mindre ytringsrom for kristne studenter

I Januar ble Lagets studentundersøkelse 2024 lansert på arrangementet StudentFORUM i Trondheim. Les om hovedfunnene her.