Nyheter

Her kan du lese om mye av det spennende som skjer i Laget.

Fem tips til kristne studenter

Å følge Jesus er en livsstil, i studietiden som ellers. Men studentlivet skiller seg fra andre sesonger ved at du som nybakt student gjør et kvantesprang på selvstendighetsskalen.

Fastgiverundersøkelse

Må humanetikere «late som at de er gode»?

I ateismen finnes ikke objektiv moral, iboende verdi eller fri vilje. Hvordan lever man da som om de allikevel finnes?

Et par ting naturvitenskap aldri kan gjøre

Naturvitenskap er et enestående menneskelig prosjekt. La det ikke være tvil om det. Men å beholde tunga rett i munn er det beste forsvaret vi kan gi for den.

Tidenes yngste statsråd: – Uten Laget hadde jeg ikke vært til

Da Kjell Ingolf Ropstad gikk ut i pappapermisjon 2. juni, ble Ida Lindtveit Røse (27) norgeshistoriens yngste statsråd. Alt startet med to foreldre som møttes på Laget.

Lærerstudenter utfordres av krav til religiøs nøytralitet

I den rykende ferske studentundersøkelsen som Laget har utført i samarbeid med Nordic Navigation, er 1.119 aktive kristne studenter spurt om deres tanker om kristen tro, studier og yrkesliv. På fredag ble den lansert på StudentFORUM, og nå er rapporten tilgjengelig for alle.

Hvordan kan noen tro på Gud?

Mange stiller seg uforstående til hvordan noen kan tro på Gud eller guder i en tid som vår. En tid hvor vi har fornuft og naturvitenskap.

Er du lurt av læreboken?

Når Lurt av læreboken? nå er kommet fra trykkeriet, er det på tide å si mer om hva jeg har brukt de seneste månedene til. Da kan det gjøres verre grep enn å dele tanker basert på bokens innledning.

Hva er dyrets merke?

Johannes Åpenbaring er en av de vanskeligste bøkene å tolke i Bibelen. Denne boken, som primært handler om at Jesus er seierherre og at dette er en trøst til de kristne som opplevde stor forfølgelse og utfordringer, er fylt med bilder og symboler som kan være vanskelig for oss å forstå i dag.

«All in» eller «overgi alt»?

Det siste året har det gått en debatt om å gå «all in» for Jesus. Lunkenhet og halvhjertet kristendom virker kraftløst og dødt. Samtidig lukter det åndelig utbrenthet og tapte illusjoner av et slikt slagord.