fbpx

Konsepter

Nedenfor kan du bli bedre kjent med konseptene til Laget.

Klikk deg videre for å se alle arrangementene som skjer i lagsbevegelsen fremover.
Krussen ønsker å være sammen og til stede for å utgjøre en forskjell i russetiden. Hvorfor? Fordi enhver russ er elsket av Gud.
Fagsjekk.no er et nettsted med formål å hjelpe til kritisk tenkning og faktaformidling i skolen, inkludert påstander elever møter i populærkulturen. Dette er ikke et alternativ til læremidler, men en støtte til arbeidet med dem – også når det gjelder dybdelæring. Av kapasitetsgrunner vil det være begrenset hva vi rekker å ta opp, men vi ønsker i første omgang spesielt å se på temaer som historiske myter, ikke minst om forholdet mellom tro og vitenskap i historien.
Interact sin utveksling – Vær en disippel blant venner lokalt og globalt Interact er Laget (NKSS) sitt utvekslingsprogram. Vi er en del av det internasjonale nettverket IFES med arbeid i over 160 land. Du vil garantert lære mye om deg selv og om Gud. Med forankring i Bibelen og undervisning i ledelse er du bedre rustet til å dele Jesu kjærlighet i praksis.
Grill en kristen er et samtalekonsept for elever i videregående skole. Grill en kristen gir innblikk i kristen tenkning og løfter fram verdien av samtaler om eksistensielle spørsmål. Konseptet er først og fremst tilpasset for elever i videregående skole, og studenter ved ulike høyskoler og universiteter. Vi fremmer refleksjon og respektfull samtale, selv om en grilling selvsagt inviterer til tøff meningsbryting og til kritiske spørsmål om kristen tro. Konseptet kan også tilpasses til andre målgrupper, ta kontakt for nærmere avtale.
Godhetsuka handler om å gjøre godt mot våre medelever- og studenter, kun for godhetens egen skyld. I 2006 ble Godhetsuka gjennomført for første gang av en gjeng i Stavanger som ønsket å gjøre en forskjell for sitt nabolag, sine venner, bekjente og ukjente. Hvorfor? Fordi små ting gjort i kjærlighet forandrer verden. Dette utviklet seg til å bli Godhet Norge. I 2017 ble Godhetsuka startet på skoler og studiesteder for å spre godhet og kjærlighet i skolehverdagen. Siden da har hundrevis av skoler deltatt, tusenvis av boller og iskremer blitt delt ut, og ikke minst har tusenvis av elever og studenter blitt berørt med enkel godhet. Små ting gjort i kjærlighet forandrer skoler og studiesteder.
Veritas Norge ble i 2018 stiftet som en forening med formål om å samordne og skape synergier for kristent trosforsvar arbeid i Norge, ved å dele evangeliet, styrke kristne og prege kulturen.
Som kristne ønsker vi med Skepsisuka å invitere folk til refleksjon omkring de store spørsmålene, med den skepsis de enn måtte ha. Vi vil sette Jesus på dagsorden på skolen eller studiestedet, i håp om at han skal bli trodd, elsket og etterfulgt. Ved å offentlig formidle evangeliet, skape debatter, gi rom for samtaler og diskusjoner med mer, skapes en arena for ærlige og nysgjerrige samtaler omkring tro.
På Lagets Lederakademi vil deltakerne bli bedre kjent med Jesus som den ultimate leder, men de vil også møte ulike ledere innen både samfunns- og menighetsliv. Den store oppdagelsen for deltakerne vil bestå i hvordan ulike lederideal helt praktisk kan kobles opp mot deres hverdag og deres generasjon. Akademiet byr på et unikt fellesskap sammen med motiverte unge ledere fra hele Norge, som virkelig drømmer om å påvirke samfunnet. Vi ønsker at hver enkelt deltaker skal få en utvidet forståelse for hva lederskap faktisk er, hvor det skjer, og hvordan de med sine unike gaver kan være med å tjene – og lede de rundt seg.
Velkommen til- er et arrangement i flere norske studentbyer der du som student allerede i august kan finne deg en menighet å plante røtter i bli kjent med andre kristne fra ditt studiested. Vi ønsker å være en nøytral arena der du kan bli kjent med menighetene i byen og studentlagsarbeid ved å prate og henge med representanter fra hver og en av dem, og gi deg tid til å oppdateres på hva som skjer i byen. Vi ønsker å feire et nytt studieår med deg, om du er ny student i byen eller om du har vært her i alle år! Om du er ny, gammel, har bodd i byen i mange år, få år, kommet hjem fra ferie, endelig ferdig med sommerjobb eller bare er nysgjerrig, ønsker vi deg hjertelig velkommen til å ønske nye studenter Velkommen til- byen.
Ønsker du å bo sammen med andre kristne studenter? Ønsker du å engasjere deg i kristent studentarbeid? Da er lagskollektivet i Oslo stedet for deg. Et disippelgjørende kollektiv som ønsker å gjøre Jesus trodd, elsket og etterfulgt på alle studiesteder i Oslo og Norge.
StudentFORUM er for deg som vil følge Jesus, men som lurer litt på hvordan det ser ut i hverdagen, på jobben eller på studiestedet ditt. Å være åpen om tro kan være utfordrende, da man kan oppleve å bli påsatt en del klistrelapper man ikke kjenner oss igjen i. Da er det ofte lettere å bare være stille.