fbpx

Kunngjøring

Torgeir Lillenes Reinlund

-

juni 19, 2024

Siden 1. januar 2016 har Karl-Johan Kjøde sittet som generalsekretær i Laget. Etter snart ti år i stillingen, vil han fra 31. mai 2025 avlevere denne til sin arvtaker.

Generalsekretæren er ansatt i åremålsstilling, og Karl-Johan har snart fullført hele perioden med to forlengelser. For å tilrettelegge best mulig for arvtakeren blir stillingen gitt videre noen måneder før åremålet utgår.

I løpet av denne perioden har Karl-Johan både blitt formet, og formet lagsbevegelsen inn i ny tid. Store satsinger som «Grill en kristen», «Fagsjekk», «Kristenrussen» har fått stor plass i organisasjonen og bidratt til at flere elever og studenter har fått et møte med Jesus som sin frelser.

Vektleggingen av troen som en naturlig del av skole- og studiehverdagen, og brobyggingen mellom skole og menighet, er en betydelig arv Karl-Johan legger igjen etter sin tid som generalsekretær.

– Jeg har selv hatt en reise i Laget som har formet meg og min virkelighetsforståelse; fra det å være sønn av en lagsansatt, til det å bli aktiv i skolelaget i Mandal. Deretter som ettåring i Kristiansand, etterfulgt av et år som prosjektmedarbeider i Oslo.

Kirkens spydspiss

Av mange omtales Karl-Johan som en visjonær leder med evangeliet i fokus og blikket festet på Jesus. Hans evne til å tenke kreativt og nytt om måter å nå ut med evangeliet på, mobilisere og inspirere unge mennesker til å følge Jesus, og å stå opp for lokallag i møte med autoriteter, er noe av det som kjennetegner han som leder.

Når han nå ser tilbake på sin tid i Laget, så vender han heller blikket fremover og sier:

– Laget står i en unik posisjon som brobygger mellom kirkens fellesskap og skoler, der alle unge bruker store deler av oppveksten sin. En mer strategisk satsing for en kirke som vil dele de gode nyhetene om Jesus Kristus med mennesker i sine mest formative år, kan jeg vanskelig tenke meg. Laget kan være kirkens spydspiss, og bryte nytt terreng i et avgjørende skjæringspunkt.

Karl-Johan sier til slutt at han er toppmotivert for det siste året, og er klar for å gi full gass for at elever og studenter skal få bli kjent med Jesus.

– Vi jobber frem mot den store jubileumsfesten på The Hub i Oslo 26. oktober, hvor vi i forkant har generalforsamling som skal vedta ny strategi for Laget, og ikke minst har vi fullt fokus på lokallagene og medlemmene våre – som er de som virkeliggjør visjonen vår hver eneste dag.

Landsstyretsleder, Svein Aksel G. Nakkestad, uttrykker på vegne av hele lagsbevegelsen sin store takknemlighet for det Karl-Johan har lagt ned disse årene.

– Karl-Johan er en tydelig og modig leder, med et strategisk blikk og evne til å gjennomføre. Det har vært viktige egenskaper som har gjort at Laget har brutt mye nytt land for Guds rike de senere år. Vi er glade for at det fremdeles er et år igjen med Karl-Johan i spissen og ønsker han Guds velsignelse over et nytt kapittel.

Han forteller videre at prosessen med å finne ny generalsekretær fra sommeren 2025 av starter nå. Utlysning vil komme i løpet av august og ansettelsesprosessen vil foregå i høst. Dette vil jeg påstå er en av Norges mest spennende jobber, sier Svein Aksel.

– Det er få steder man har så store muligheter til å utruste en generasjon unge mennesker, nå ut med evangeliet og til å sette agenda i offentligheten. Vi oppfordrer mange til å være med å be for prosessen og tipse gode kandidater.

Flere nyheter du kanskje liker

4.000 kilometer i bil for å markere lagsjubileum

De har kjørt i bobil fra Oslo til Alta og helt ned til Fredrikstad igjen med mange innlagte stopp. På veien har de samlet inn 700.000 kroner, som de håper skal vokse til 1 million.

En 100-åring verdt å feire

Når generalsekretær i Laget, Karl-Johan Kjøde, ser utover 2024 så fylles han både med begeistring, forventning og takknemlighet. For det å kunne markere Lagets 100-årsjubileum på den måten som planlegges for, er ikke bare en selvfølgelighet.

Bildedryss fra Litteraturhuset 12. mars

Endelig kan vi rope ut at Laget er 100 år! Selve 100-årsdagen vår feiret vi på Litteraturhuset med lagsungdommer, lagsvenner og lagsansatte - med kake, historietime om lagsbevegelsen, panelsamtale, og ikke minst - innlegg fra dagens lagsungdommer.

Sekulær blindsone i norske klasserom?

Når så mange forelesere ved lærerstudier snakker ned religiøse personer, må vi anta at problemet også har funnet sin vei til skolen.