fbpx

Tidenes yngste statsråd: – Uten Laget hadde jeg ikke vært til

Daniel Joachim H. Kleiven

-

september 20, 2023

Da Kjell Ingolf Ropstad gikk ut i pappapermisjon 2. juni, ble Ida Lindtveit Røse (27) norgeshistoriens yngste statsråd. Alt startet med to foreldre som møttes på Laget.

Den ferske barne- og familieministeren overtar dermed rekorden fra Hadia Tajik, som var 29 år da hun ble kulturminister i 2012. Tidligere har Ida Lindtveit Røse vært leder i KrFU og gruppeleder for KrF i Viken.

Kjemper for de mest sårbare

Vi spurte henne hva som motiverer til å ta fatt på denne stillingen.

– Jeg er stort sett en glad og fornøyd kvinne som er sosial og veldig engasjert i å gjøre samfunnet vårt til et bedre sted for alle. Jeg mener noe av det viktigste vi som samfunn kan gjøre er å sikre alle barn en god oppvekst, og trygge familier. Derfor vil jeg som barne- og familieminister sette familiene og de mest sårbare barna først, forteller hun.

Ida er klar til å ta fatt på en av landets viktigste lederroller. Men sine første ledererfaringer fikk hun fra styret i det lokale skolelaget.

– Jeg ble raskt med i styret, og gjennom dette fikk jeg både ansvar og mulighet til å påvirke. Dette har jeg tatt med meg og fått god bruk for i politikken.

– Om jeg skal trekke frem mine beste minner fra lagsarbeid, må jeg jo si at mine foreldre fant hverandre i Laget, så uten Laget hadde jeg nok ikke vært til! Jeg har utrolig mange gode minner fra Laget. Jeg vil spesielt trekke frem LINK som flere år var sommerens høydepunkt, med både god bibelundervisning, fellesskap og aktiviteter, avslutter hun.

Foto: Astrid-Therese Theisen
Foto: Astrid-Therese Theisen

Flere nyheter du kanskje liker

En 100-åring verdt å feire

Når generalsekretær i Laget, Karl-Johan Kjøde, ser utover 2024 så fylles han både med begeistring, forventning og takknemlighet. For det å kunne markere Lagets 100-årsjubileum på den måten som planlegges for, er ikke bare en selvfølgelighet.

Bildedryss fra Litteraturhuset 12. mars

Endelig kan vi rope ut at Laget er 100 år! Selve 100-årsdagen vår feiret vi på Litteraturhuset med lagsungdommer, lagsvenner og lagsansatte - med kake, historietime om lagsbevegelsen, panelsamtale, og ikke minst - innlegg fra dagens lagsungdommer.

Sekulær blindsone i norske klasserom?

Når så mange forelesere ved lærerstudier snakker ned religiøse personer, må vi anta at problemet også har funnet sin vei til skolen.

Økt frimodighet – mindre ytringsrom for kristne studenter

I Januar ble Lagets studentundersøkelse 2024 lansert på arrangementet StudentFORUM i Trondheim. Les om hovedfunnene her.