Tidenes yngste statsråd: – Uten Laget hadde jeg ikke vært til

Daniel Joachim H. Kleiven

-

september 20, 2023

Da Kjell Ingolf Ropstad gikk ut i pappapermisjon 2. juni, ble Ida Lindtveit Røse (27) norgeshistoriens yngste statsråd. Alt startet med to foreldre som møttes på Laget.

Den ferske barne- og familieministeren overtar dermed rekorden fra Hadia Tajik, som var 29 år da hun ble kulturminister i 2012. Tidligere har Ida Lindtveit Røse vært leder i KrFU og gruppeleder for KrF i Viken.

Kjemper for de mest sårbare

Vi spurte henne hva som motiverer til å ta fatt på denne stillingen.

– Jeg er stort sett en glad og fornøyd kvinne som er sosial og veldig engasjert i å gjøre samfunnet vårt til et bedre sted for alle. Jeg mener noe av det viktigste vi som samfunn kan gjøre er å sikre alle barn en god oppvekst, og trygge familier. Derfor vil jeg som barne- og familieminister sette familiene og de mest sårbare barna først, forteller hun.

Ida er klar til å ta fatt på en av landets viktigste lederroller. Men sine første ledererfaringer fikk hun fra styret i det lokale skolelaget.

– Jeg ble raskt med i styret, og gjennom dette fikk jeg både ansvar og mulighet til å påvirke. Dette har jeg tatt med meg og fått god bruk for i politikken.

– Om jeg skal trekke frem mine beste minner fra lagsarbeid, må jeg jo si at mine foreldre fant hverandre i Laget, så uten Laget hadde jeg nok ikke vært til! Jeg har utrolig mange gode minner fra Laget. Jeg vil spesielt trekke frem LINK som flere år var sommerens høydepunkt, med både god bibelundervisning, fellesskap og aktiviteter, avslutter hun.

Foto: Astrid-Therese Theisen
Foto: Astrid-Therese Theisen

Flere nyheter du kanskje liker

Julen er en kristen høytid – Visste du det?

La de kristne Jesus fødsel til 25. desember for å overta en stor romersk fest? Kan Jesus ha vært født på vinteren når gjeterne gjette beitemarkene? Eller er egentlig juletreet en hedensk tradisjon?

Må humanetikere «late som at de er gode»?

I ateismen finnes ikke objektiv moral, iboende verdi eller fri vilje. Hvordan lever man da som om de allikevel finnes?

Et par ting naturvitenskap aldri kan gjøre

Naturvitenskap er et enestående menneskelig prosjekt. La det ikke være tvil om det. Men å beholde tunga rett i munn er det beste forsvaret vi kan gi for den.

Lærerstudenter utfordres av krav til religiøs nøytralitet

I den rykende ferske studentundersøkelsen som Laget har utført i samarbeid med Nordic Navigation, er 1.119 aktive kristne studenter spurt om deres tanker om kristen tro, studier og yrkesliv. På fredag ble den lansert på StudentFORUM, og nå er rapporten tilgjengelig for alle.